Betaal je nu teveel voor je internet abonnement? Die kans is redelijk groot. De afgelopen jaren zijn namelijk de prijzen voor internet vaak goedkoper geworden. Bij het internet vergelijken zal je zien dat er grote verschillen zitten tussen de internet providers. De prijs voor je abonnement hangt voor alleen internet af van het type verbinding, de snelheid en de service van de provider.

Internet vergelijken op basis van snelheid

Bij het internet vergelijken zal je zien dat je internetsnelheden uiteenlopend van 30 tot 500 Mbit/s kunt krijgen. Uiteraard is het zo, dat hoe hoger de snelheid, hoe meer je zal betalen per maand. Je kunt, mits het beschikbaar is op je adres, kiezen uit drie typen verbindingen internet: glasvezel, kabel en DSL. DSL internet is het goedkoopste internet wat je kunt krijgen, je kunt daarmee maximale internetsnelheden behalen tot 100 Mbit/s. Vervolgens kan je met kabel internet snelheden tot 300 Mbit/s behalen en met glasvezel internet 500 Mbit/s.

Internet vergelijken op je adres

Niet elk type verbinding is overal beschikbaar. Doe daarom een postcodecheck om te zien wat er beschikbaar is op je adres. Tevens zie je dan meteen welke snelheden er beschikbaar zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je niet de maximale internetsnelheid van DSL internet kunt behalen.

Ga na wat je nu betaald voor je internet abonnement. Je kan hierna internet vergelijken om te kijken of je nog steeds een goede prijs betaald of dat je je kosten omlaag kan halen!