Wat is interactieve tv eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan? Dat is een vraag die bij veel mensen opkomt als ze het woord voor het eerst horen. Vaak wordt het genoemd in reclames, maar niet iedereen weet wat het inhoudt. U weet natuurlijk wat uw gewone tv inhoudt. U kunt hiermee met redelijke kwaliteit een aantal zenders bekijken wanneer u maar wilt. Interactieve tv Interactieve tv is een nieuwe vorm van tv-kijken, die de afgelopen jaren is ge├»ntroduceerd. Kenmerkend aan interactie tv is dat u naast met haarscherp beeld en fantastische kwaliteit er ook enorm veel extra mogelijkheden televisie kunt kijken. U kunt namelijk zelf bepalen wanneer u uw favoriete programma’s kijkt. U kunt u favoriete shows, voetbalwedstrijden en soaps kijken wanneer u maar wilt. Bovendien is het mogelijk om met interactieve tv het programma dat u aan het kijken bent te pauzeren voor als u naar de wc moet of iets dergelijks. Wanneer u klaar bent om weer verder te kijken, drukt u gewoon op de play knop en kunt u verder kijken naar uw favoriete programma, vanaf het moment dat u het had gepauzeerd. Het is ook mogelijk om met interactie tv bepaalde momenten in uw programma’s terug te kijken als u dat wil. U kunt namelijk gebruik maken van de terugspoel functie, zodat u een hilarisch of opvallend moment in het programma dat u aan het kijken bent nog een keer kunt zien. Ook is het mogelijk om vooruit te spoelen.

Interactieve tv voordelen

In vergelijking met de ‘normale tv’ verschilt de beeld- en geluidkwaliteit van interactieve tv enorm. Met interactieve televisie heeft u haarscherp beeld en perfecte geluidskwaliteit.
Ook is het mogelijk om digitaal een enorme hoeveelheid films te huren. U hoeft niet naar een videotheek om een film te huren of te kopen, maar u kunt legaal online een film huren. Dit is dus heel handig en kost u minder moeite.

Verder kunt u met interactieve tv gebruik maken van uitzending gemist. U kunt dus op uw grote televisiescherm programma’s terugkijken welke u gemist heeft, in plaats van dat u deze moet terug kijken op het kleine scherm van uw computer of laptop. Dat is natuurlijk ideaal!

Als laatste extraatje zit er nog een digitale tv-gids aan verbonden, zodat u deze niet zelf hoeft te kopen, of zodat u zelf niet de moeite hoeft te doen om een papieren tv-gids te zoeken en op te zoeken wanneer het programma begint dat u wilt kijken.

Er zijn enorm veel extra zenders die u ontvangt. U ontvangt bij interactieve tv een basispakket aan extra zenders, die de mogelijkheid bieden naar een specifiek genre televisie te kijken. U kunt bijvoorbeeld naar een zender kijken die compleet in het teken staat van humor. Of als u 24 uur per dag wilt weten wat er in de wereld speelt is er de mogelijkheid een zender te bekijken die 24 uur per dag journaals uitzendt. U kunt dus kijken naar de zender, waarvan u vindt dat deze bij u past. Naast het basispakket zijn er ook veel verschillende aanvullende pakketten, die de mogelijkheid bieden om nog weer andere categorie├źn zenders te bekijken.

Er zijn dus enorm veel voordelen aan interactie televisie. U kunt wat, wanneer en waar in huis u maar wilt uw favoriete programma’s volgen. Het maakt alles simpelweg een stuk gemakkelijker.