Waarom glasvezel vergelijken? Omdat het je op jaarbasis ontzettend veel geld kan besparen. Er zijn namelijk veel glasvezel aanbieders actief en deze concurreren met elkaar door middel van interessante welkomstcadeau’s en kortingen. Wil je dus gebruik maken van de vele voordelen die glasvezel met zich meebrengt, tegen het meest aantrekkelijke tarief, dan is het verstandig de opties nader te bekijken.

Wat is glasvezel?

Steeds meer mensen stappen over op glasvezel en dan is gezien de vele voordelen die het heeft niet vreemd. Zo kun je met een glasvezel verbinding op de eerste plaats een veel hogere internetsnelheid bereiken dan met kabel of ADSL en bovendien is deze snelheid vele malen stabieler. Dit komt doordat de snelheid niet wordt aangetast door externe factoren. Woon je met meerdere mensen in een woning en maak je allen regelmatig op hetzelfde moment gebruik van het netwerk? Ook dit zal de snelheid niet beinvloeden.

Waar ligt glasvezel?

Binnen een aanzienbare tijd zal iedere plaats in Nederland aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk, waardoor iedereen de overstap kan maken. Echter is dat op dit moment nog niet het geval. Het bedrijf Reggefiber houdt zich bezig met de aanleg en het onderhoud van het glasvezelnetwerk en heeft inmiddels vrijwel alle grote steden en de daaromheen liggende gebieden onderhanden genomen. Benieuwd of jij jouw woning reeds kunt aansluiten op het glasvezelnetwerk, controleer het eenvoudig met de postcode check.

Glasvezel vergelijken

Wil jij ook gebruik maken van een snelle en betrouwbare internetverbinding, dan is het overstappen op glasvezel een uitstekend plan. Ga echter niet met de eerste de beste glasvezel aanbieder in zee, maar bekijk met onze onafhankelijke glasvezel vergelijker bij welke provider jij het voordeligst uit bent. Glasvezel vergelijken is niet moeilijk, het kost je slechts enkele minuten met de glasvezel vergelijker van Glasvezelkenner.nl.